DİN KONUSUNDA DERS VERİRİZ”

CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Yahya Şimşek, Biz AK Partililerden din konusunda ders almayız, ders verecek kadar da bilgi sahibiyiz”

SİYASET 24.02.2015 10:34:09 0
 DİN KONUSUNDA DERS VERİRİZ”

CHP Bursa Milletvekili Aday Adayları Salih Sincik, Osman Erk, Cemile İlgör, Yahya Şimşek ve Can Ertan CHP İlçe Teşkilatını ziyaret ederek; ön seçimlerde destek istediler.

KATİLLERE CESARET VERİYORLAR

Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Ülkemizde ne yazık ki her gün ölümler gerçekleşiyor. Özgecan, Nuh, Fırat, arkasında da cesedi yakılan kızlarımız, çocuk gelin olmamak için evden kaçan kızlarımız… Bunun nedeni de Berkin Elvan’ın annesini yuhalatanlar katillere cesaret veriyorlar” dedi. Başar, Şevki Yılmaz’ın da CHP’ye ilişkin sözlerinden dolayı kınadığını aktardı.

“ŞEVKİ YILMAZ’IN HADDİNE DEĞİL”

Gerçekleştirdiği konferans esnasında sarf ettiği sözlerden dolayı Şevki Yılmaz’ı eleştiren Yahya Şimşek ise, “Ne yazık ki kendisi ile parlamentodaydık. O dönemde de sivri bir dili vardı. Bu yazıda da okunduğu tarafıyla CHP’nin 6 okunu değerlendirmeye çalışmış. CHP’nin 6 okunu değerlendirmek Şevki Yılmaz’ın haddi değil. Şevki Yılmaz bizim dine karşı ne kadar saygılı olduğumuzu da değerlendiremez. Biz dinle ilgili düşüncelerimizi dile getirmemişsek, bu dine karşı saygımızın ifadesidir. Biz dini siyasete alet eden bir politika izleseydik Şevki Yılmazlara, AKP’lilere kalmazdı” şeklinde konuştu.

KELLE KESEN İNSANLARA KARŞI MÜCADELEYİ SÜRDÜRÜRÜZ

Dindar ile dinciyi birbirinden ayırdıklarını belirten Şimşek, “Dinci bütün düzeni değiştirip, her şeyi din anlayışıyla yürütmeye çalışan bir görüş. Dindar ise aklı ve bilimi kullanarak hareket eder, dinin de gereklerini yerine getirir. Bizim dindarlarla sorunumuz yoktur. Ama dinciler bu ülkede sistemi değiştirmeye yönelik çalışmalar yaptıkları müddetçe, İslam adına kelle kesen insanlara karşı da mücadeleyi sürdürürüz. Biz AK Partililerden din konusunda ders almayız, ders verecek kadar da bilgi sahibiyiz” diye konuştu.

SİYASET İNEGÖL’DE DAHA FAZLA ÖZVERİ İSTİYOR

CHP’nin gazeteci Milletvekili aday adayı Can Ertan da, İnegöl’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu kaydederek, “İzmir’de siyaset yapmak kolay.  Ama İnegöl gibi sosyal demokratların oylarının düşük olduğu yerlerde daha büyük özveri istiyor. Oy oranı düşük de olsa, burada siyaseti sürdüren İlçe Yönetimine teşekkür ediyorum. Tarihi bir dönemden geçiyoruz. CHP, Demokrat Parti ve Adalet Partisi ile yarıştı ama bu yarış rejim içerisindeydi. Şimdiki yarış ise bir rejim mücadelesidir. İkinci Cumhuriyet kuruldu. Siyasal İslamcı bir faşizmin Türkiye’de egemen olduğunu görüyoruz. Buna karşı durmak için bu seçim çok önemli” ifadelerini kullandı.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR

  • BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,73% -0,10
  • EURO

    53,38% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6686,84% 0,85
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00